010-2929095

Nieuwsberichten Visum International

Citytrip of zakenreis naar Moskou? Hier de 5 highlights die je niet mag missen!

Moskou, het kloppend hart van Rusland, tevens de hoofdstad van het land en slechts drie uur vliegen vanaf Nederland. Moskou is een indrukwekkende stad vol cultuur en geschiedenis. Heeft u een lang weekend naar deze metropool in het verschiet? Dan hebben wij 5 highlights die u niet mag missen. 

iStock-925561538_2.jpgRode Plein

Midden in het centrum van Moskou vindt u het Rode Plein. Het plein zelf is niet rood maar verwijst naar de rode muren van het Kremlin. Sinds de jaren '90 is het plein officieel opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een goede reden om deze bezienswaardigheid te bezoeken!

Het Kremlin

Naast het Rode Plein ligt het Kremlin-complex. Het Kremlin is het hart van Moskou, en in totaal omvat het een gebied van 28 hectare, dat volledig omringd is door stadsmuren. Het Kremlin, wat letterlijk vertaald “versterkte stadsvesting” betekent, is een complex met paleizen, kathedralen, parlementsgebouwen, parken, musea, een theater en een aantal bezienswaardigheden zoals de Wapenkamer, het Terempaleis, de Tsarenklok en het Tsarenkanon. Een ding is zeker, dit is een echte ‘must see’!

Het Bolsjoj theater

Moskou is de stad van de opera en het ballet. Jaarlijks trekt het fameuze Bolsjoj theater vele liefhebbers van deze twee kunstvormen. Het wereldberoemde Bolsjoj theater is verreweg het grootste ballet en opera gezelschap van Rusland. Het luxe theater telt maar liefst 2.500 zitplaatsen en 120 loges. Laat u betoveren door de schitterende opvoeringen!

De metro van Moskou

In moskou is het zeker geen straf om met het openbare vervoer te reizen. De metrostations zijn namelijk echte ondergrondse juweeltjes. Verspreid over de verschillende stations zijn meer dan twintig soorten marmer gebruikt en de meeste metrostations zijn voorzien van prachtig stucwerk en diverse beeldhouwwerken. Het is niet alleen het grootste maar ook het meest efficiënte metrostelsel ter wereld.

Het winkelcentrum Gum

Tegenover het Kremlin, aan de andere kant van het Rode Plein, vindt u het winkelcentrum Gum; een oogverblindend en luxe winkelcentrum met internationale allure. Het reusachtige winkelcentrum bestaat uit maar liefst 150 winkels, 4 straten en 2 verdiepingen met prachtige glazen overkappingen. In dit winkelcentrum is het niet nodig om geld uit te geven om uzelf urenlang te vermaken.

Visum

Let op! Reist u naar Moskou dan is het verplicht om in het bezit te zijn van een visum. Visum International helpt particulieren en bedrijven bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Wij ontzorgen o.a. door de aanvraag voor u in te vullen, de aanvraag in te dienen bij het consulaat en het ophalen/bezorgen van uw paspoort en visum.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Visum International en wij helpen u en uw reisgenoten graag bij een zorgeloze reis.

Actueel
Disclaimer
Visum International helpt particulieren en bedrijven bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Wij ontzorgen o.a. door de aanvraag voor u in te vullen, de aanvraag in te dienen bij het consulaat en het ophalen/bezorgen van uw paspoort en visum. Voor deze ontzorging rekenen wij een fee. U vindt de prijzen van onze dienst elders op de site.
In het kader van transparantie willen wij onze bezoekers er op wijzen dat het altijd mogelijk is om de aanvraag ook zelf in te dienen bij het consulaat. In dat geval betaalt u alleen de consulaire kosten. In het geval u kiest voor de ontzorging van Visum International dan betaalt u naast de consulaire kosten ook een fee voor Visum International. Wij hechten waarde aan transparantie dus deze verschillende posten worden altijd voor u uitgesplitst.