Hotspots Indonesië: Deze plekken moet je zien!

Indonesië is hot! Maar dat is niet gek, het is een prachtige bestemming en heeft alle ingrediënten voor een geweldige reis. Zon, zee, strand, geweldige natuur en met haar 17.508 eilanden 's werelds grootste eilandenstaat. Genoeg te ontdekken!

Ontwerp_zonder_titel.png

Java

Java wordt ook wel het hart van Indonesië genoemd. Meer dan de helft van alle Indonesiërs woont op dit eiland. Jakarta is de hoofdstad en zeker een bezoekje waard. De stad heeft een historisch centrum genaamd Kota. Wil je meer cultuur snuiven? Bezoek dan het Vrijheidsplein, Sunda Kelapa en de Isitqlal moskee. Wil je meer van de natuur zien? Dan is Bandung een leuke stad om te bezoeken. Dit is een goede uitvalsbasis om vulkanen en theeplantages in de omgeving te verkennen. In Jokjakarta vind je de twee belangrijkste historische sites van misschien wel heel Indonesië, namelijk Borobudur en Prambanan.

Bali

Bali is momenteel de meest populaire vakantiebestemming van Indonesië. Op Bali kan je cultuur snuiven, feesten en genieten van de mooiste stranden. Kuta is een populaire badplaats onder Duitse toeristen, Engelse toeristen en Aussies. Vooral onder het mom: feesten tot de zon opkomt. In de stad Ubud kun je het echte Bali ontdekken. Het is een stadje middenin de rijstvelden. Je vind hier de leukste winkeltjes, mooiste hindoetempels, kunstgalerijen en massagesalons. Het is ook een populaire bestemming om een traditionele Balinese dansopvoering bij te wonen. Changu is een klein stadje aan het strand en vooral populair onder surfers. De sfeer is relax en gemoedelijk. Je kan hier genieten van een bbq op het strand, de kleine winkeltjes, de wilde golven en cocktails bij zonsondergang. Lembongan is een eiland op 20 minuten afstand van Bali met de boot, het heeft de mooiste stranden. Je hebt op het eiland naast restaurants en hotels weinig te doen behalve te genieten van de prachtige natuur. Zoek je rust? Dan is dit zeker een aanrader!

Sumatra

Sumatra is het zesde eiland in het rijtje van 'grootste eilanden ter wereld'. Bijzonder genoeg dus om een bezoekje te wagen. Op toeristisch vlak is het nog niet erg bekend en daarom nog een en al natuurpracht. Bezoek bijvoorbeeld Mount Krakatau, een vulkaan die nog steeds actief is. Of de gezellige stad Padang aan de westkust. De Mentawai eilanden liggen op 80 km voor de kust van Padang. Je vindt er ongerepte natuur en traditionele volksstammen. Daarnaast is het een geweldige plek om te surfen. Vanuit Bukit Lawang kun je het geweldige Gunung Leuser National Park ontdekken. De economie van Indonesië draait voor een groot deel op Sumatra, olie gas en hout brengen het land veel geld op. Het eiland is niet altijd even gemakkelijk te bereizen maar laat dat je vooral niet weerhouden om het te bezoeken, want je krijgt er zeker wat voor terug!

Nusa Tenggara

Deze verzameling eilanden tussen Bali en Zuid-Molukken omvat de eilanden zoals Lombok, Gili, Sumbawa, Flores, Sumba, Komodo en Timor. Op de eilanden vind je in tegenstelling tot de andere eilanden van Indonesië vooral dorre savanne en steppen met hoog gras. De bevolking leeft hier voornamelijk van de landbouw en visvangst. Op deze eilanden vind je de prachtigste stranden en mooi vulkaan landschap. Je kan er ook genieten van de onderwaterwereld en gaan snorkelen of duiken. In Komodo National park op Komodo vind je de meest bijzondere diersoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn!

Papoea

Papoea is een ruige bestemming. Maar weinig toeristen durven zich aan dit gebied te wagen. Je vind hier ondoordringbare jungle, bergen en zelfs wat gletsjers. De natuur is prachtig en biologen ontdekken keer op keer nieuwe soorten in Papoea. Cenderawasih Bay Marina National Park is een immens nationaal park met honderddertig soorten koraal en diverse bedreigde diersoorten. Zeker de moeite waard om te ontdekken! In de Baliem vallei kun je trektochten maken door de jungle en kennis maken met traditionele stammen.

Molukken
Op de Molukken vind je de meest prachtige stranden. Deze zul je grotendeels voor jezelf hebben want de Molukken zijn nog niet erg toeristisch. Goede reden om de eilanden te bezoeken dus! De bevolking is vriendelijk en gastvrij en je kunt er heerlijk eten. Door het weinige toerisme zijn de prijzen laag. Ben je van plan te gaan? Bezoek dan de Banda Eilanden, Pulau Ternate en Pulau Tidore for sure!

Visum

Let op! Reist u naar Indonesië dan is het verplicht om in het bezit te zijn van een visum. Visum International helpt particulieren en bedrijven bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Wij ontzorgen o.a. door de aanvraag voor u in te vullen, de aanvraag in te dienen bij het consulaat en het ophalen/bezorgen van uw paspoort en visum.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Visum International en wij helpen u en uw reisgenoten graag bij een zorgeloze reis.

Actueel
Disclaimer
Visum International helpt particulieren en bedrijven bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Wij ontzorgen o.a. door de aanvraag voor u in te vullen, de aanvraag in te dienen bij het consulaat en het ophalen/bezorgen van uw paspoort en visum. Voor deze ontzorging rekenen wij een fee. U vindt de prijzen van onze dienst elders op de site.
In het kader van transparantie willen wij onze bezoekers er op wijzen dat het altijd mogelijk is om de aanvraag ook zelf in te dienen bij het consulaat. In dat geval betaalt u alleen de consulaire kosten. In het geval u kiest voor de ontzorging van Visum International dan betaalt u naast de consulaire kosten ook een fee voor Visum International. Wij hechten waarde aan transparantie dus deze verschillende posten worden altijd voor u uitgesplitst.