De do's en don'ts voor een succesvolle zakenreis in China.

Gaat u binnenkort op zakenreis naar China? Lees dan nu onze handige do’s en don’ts voor een succesvolle zakenreis:

In ieder land zijn er gedragsregels, als u in een ander land zaken wilt doen, is het handig om hiervan op de hoogte te zijn. Omdat er grote cultuurverschillen zijn tussen Nederland en China, kan het van belang zijn om te weten wat de zakelijke verschillen zijn, voordat u een deal sluit. Gaat u binnenkort op zakenreis naar China? Lees hier de do’s en don’ts voor een succesvolle zakenreis:


Visum_-_China.png


Do:

  • Punctualiteit is heel belangrijk in de Chinese zakencultuur, zorg er daarom voor dat u op tijd bent. Te laat zijn kan als een belediging gezien worden.
  • De begroeting is in China vaak een officieel gebeuren. Een knikje met lang handen schudden of een kleine buiging. Wacht tot uw Chinese zakenrelatie buigt voordat u zelf buigt.
  • In China gebruikt men eerst de familienaam, dan pas de voornaam. Het is daarom normaal om mensen aan te spreken met hun familienaam, niet met hun voornaam.
  • In de Chinese zakencultuur draagt men formele kleding. Mannen dragen een donker pak met stropdas, dames een rok of jurk.
  • In de Chinese cultuur is het onbeleefd om eten of drinken te weigeren, eet en drink daarom het liefst alles wat u wordt aangeboden.
 
Don't:
  • Ga er niet vanuit dat iedereen engels spreekt, het komt namelijk nog vaak voor dat een Chinese zakenrelatie geen engels spreekt. Voor dit soort gevallen is het handig om uw presentaties of spreadsheets naar het Mandarijn te vertalen. Ook kunt u een professionele tolk inhuren.
  • De Chinese zakencultuur is professioneel. Houd daarom het gesprek zakelijk en maak geen grappen of overdreven gebaren. 
  • In China wordt een rode pen alleen gebruikt bij klachtbrieven. Probeer daarom zo min mogelijk met rode inkt te schrijven, behalve als u iets nakijkt.
  • Raak iemands hoofd niet aan, dit is heilig voor Chinezen.

 

Visum

Let op! Voor een zakenreis naar China is het verplicht om in bezit te zijn van een visum. Visum International helpt particulieren en bedrijven bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Wij ontzorgen o.a. door de aanvraag voor u in te vullen, de aanvraag in te dienen bij het consulaat en het ophalen/bezorgen van uw paspoort en visum.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Visum International en wij helpen u en uw reisgenoten graag bij een zorgeloze reis.


Actueel
Disclaimer
Visum International helpt particulieren en bedrijven bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Wij ontzorgen o.a. door de aanvraag voor u in te vullen, de aanvraag in te dienen bij het consulaat en het ophalen/bezorgen van uw paspoort en visum. Voor deze ontzorging rekenen wij een fee. U vindt de prijzen van onze dienst elders op de site.
In het kader van transparantie willen wij onze bezoekers er op wijzen dat het altijd mogelijk is om de aanvraag ook zelf in te dienen bij het consulaat. In dat geval betaalt u alleen de consulaire kosten. In het geval u kiest voor de ontzorging van Visum International dan betaalt u naast de consulaire kosten ook een fee voor Visum International. Wij hechten waarde aan transparantie dus deze verschillende posten worden altijd voor u uitgesplitst.